Je boekhouding de baas met Moneybird | Ellen Borst

Je boekhouding de baas met Moneybird

Ben jij klaar met aanrommelen met je boekhouding. Het gebruik van een goed programma gaat je écht helpen. Ik ben fan van Moneybird. Hieronder vertel ik je wat er allemaal mogelijk is met deze online tool.


Alle facturen, inkomend en die naar de klant, je bonnetjes, banktransacties en volledig overzicht op één plek! Dat is wat Moneybird te bieden heeft en nog meer.

Uitgaande facturen


Uiteraard kun je in Moneybird facturen maken, dat is hun oorsprong en de basis van het programma.

Heel simpel, je maakt eerst je huisstijl aan. Je upload je logo, past de teksten aan, en hoppa de layout van je factuur is gemaakt.

De tekst voor onderaan je factuur, en de e-mail die je meestuurt naar de klant, kun je helemaal in je eigen stijl aanpassen.

Inkomende facturen


Je kunt je facturen direct vanuit je mailbox naar je administratie in Moneybird sturen (In Moneybird bij inkomend onder @ vind je het mailadres).

Bonnen kun je met de app fotograferen en meteen in je Moneybird administratie zetten. Zo raak je nooit meer een bon kwijt. Enne je mag ze gewoon digitaal bewaren.

Tip → Maak meteen een foto met de app als je nog in de winkel staat, of misschien net buiten. 2 tellen werk en je hoeft later niet een stapel bonnen te verwerken.

Verkoop via Affiliate


Verkoop je via affiliate of heb je een verkoopkanaal waarbij je Moneybird niet (of kan) koppelen, dan kun je de externe uitgaande facturen handig in Moneybird toevoegen.
Je kunt ze uploaden maar je kunt ze ook heel makkelijk er naartoe sturen.


In Moneybird bij externe facturen onder @ vind je het mailadres waar je deze facturen naartoe kunt sturen.

Offertes


Stuur jij je klant offertes? Doe dit via Moneybird. Je kunt de klant heel gemakkelijk de offerte ook laten ondertekenen online. Geen gedoe meer met printen.


Wanneer de klant akkoord geeft, kan jij vanuit de offerte tool meteen een factuur maken en versturen. Niks dubbel typen en invullen, omzetten naar factuur en versturen. Ook dit is heel eenvoudig voor je gemaakt. Daarna markeer je de offerte als gefactureerd.

Bankkoppeling


Met verschillende banken is een koppeling te maken, zodat automatisch de gegevens in Moneybird rollen. Mis je dan toch een factuur, dan weet je dat je op zoek moet, want de bankafschrift staat er wel in.


Is er geen koppeling, dan is een bestand downloaden bij de bank een optie.  Moneybird leest deze dan in.

Rapportages


Daarnaast houdt Moneybird ook allerlei rapportages bij. Heel handig om een beetje overzicht te hebben wat er nou precies gebeurd binnen je bedrijf.


Elk kwartaal gedoe met de btw aangifte? Niet als je Moneybird gebruikt. Hij berekend alles zelf en jij kan met één druk op de knop de btw aangifte direct vanuit Moneybird versturen.

Overzicht


Moneybird werkt  met kleurtjes en filters, zo kun je in één oogopslag zien wie je nog moet betalen, of wie jou nog niet betaald heeft. Een factuur, een herinnering etc. is dan zo verstuurd. Geen gedoe met een rare opmaak in Excel of Word.


Nog een fijn aspect, Moneybird is met heel veel andere systemen te koppelen. Zoals je webshop, CRM pakket, Mollie etc.

“Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”

En zeg je, mijn bedrijf is helemaal niet zo groot en Excel werkt prima? Dat kan. 

Maar jij wilt toch groeien? Of op z'n minst je tijd slim besteden? Wanneer je druk bent stap je niet heel gemakkelijk over op een ander systeem. Je kunt zelfs met een gratis pakket starten. 

Delen via:

About the Author

Marieke is gastblogger bij ons en expert in onze Online Tool Academy. Als Moneybird Expert houd ze echt van cijfers! Ze helpt ondernemers met hun financiële administratie. Haar motto is: 'Zelf doen met een beetje hulp.'

>